Fall is finally coming, and the weather is definitely getting colder. Even here in Indonesia, once in a while rain has started pouring down. I guess it is necessary for us to change up our wardrobe, exchanging our summer dresses and shorts with jackets and flannel. Though it is suck to leave the summer holiday behind, to get back to our old routine in the cold. There also would be nothing wrong in embracing the fall months and the cold. How exactly do we do that? By making sure that our wardrobe is full of trendy and fashionable items, so we will definitely be ready for the change of season. And this article will surely help you in looking trendy in the colder months. From red to toe to faux fur, these are the way for you to style fall’s trendy items!

 

Fall akhirnya datang juga, dan suasana disekitar kita sudah mulai terasa dingin. Di Indonesia pun, hujan sudah mulai berdatangan. Kayaknya sekarang memang sudah waktunya meng update koleksi pakaian kita, menukar summer dress dan celana pendek dengan jaket dan flannel. Walaupun memang sedih rasanya berpisah dengan masa – masa liburan, dan bertemu dengan rutinitas sehari – sehari di cuaca yang dingin ini. Tapi, gak ada salahnya juga untuk kita tetap menikmati dingin nya suasana fall ataupun musim hujan. Gimana ya caranya? Caranya adalah dengan memastikan koleksi pakaian kita sudah penuh dengan barang – barang trendy dan fashionable, sehingga kita jadi siap deh dengan pergantian musim ini. Dan artikel ini pastinya akan membantu kamu dalam terlihat trendy dalam cuaca yang dingin. Mulai dari red to toe hingga faux fur, inilah berbagai cara memadukan pakaian – pakain trendy untuk fall.

 

 

Read To Toe

9ca801f8eb78e8b2408b73e7101369b8.jpg (73 KB)

 

Red is certainly this season’s color. From fashion week, street styler to celebrities, everybody wore red with confidence these days. And you should wear it too. Red is such a bold color that people tends to stay away from. When actually as much as it is a daring color, red is also a basic color that you could always count on. If you’re the kind of person that gets afraid of playing with fun colors, and you tend to stay with monochromatic black or white look. Well, you should try the red to toe trend for a change. You could mix all your red attire with a pair of black heels or white sneakers if the red to toe still intimidates you.

 

Going with a two-piece like what Selena Gomez wore would be the easiest to go with this trend. Since they already meant to be worn together, they will easily coordinate with each other.

 

Merah pastinya merupakan warna pokok pada musim ini. Dari fashion week, street styler hingga selebriti, semua orang memakai warna merah. Dan kamu juga patut mengikuti trend ini. Banyak orang yang justru memilih jauh – jauh dari warna merah. Padahal selain disebut sebagai warna yang berani, merah juga merupakan warna basic yang bisa kamu andalkan kapan saja. Kalau kamu masih takut bermain dengan warna dan lebih memilih untuk memakai look monokromatik dengan warna hitam atau putih, coba deh pakai trend red to toe ini. Kamu bisa memadukannya dengan heels berwarna hitam atau sneakers putih kalau kamu belum berani memakai warna merah dari ujung kepala hingga ujung kaki.

 

Memilih two piece seperti yang dipakai oleh Selena Gomez bisa menjadi cara paling mudah untuk memakai trend ini. Karena two-piece memang di design untuk dipakai bersama, maka look kamu tidak akan terlihat dipaksakan.

 

 

f17eda3c49755f184852b457d5e9bfde.jpg (71 KB)

0144c00fc68528fce2e0567755ca68ca.jpg (52 KB)

 

People tend to use red as a formal color, a color that you would wear for a wedding or a romantic dinner. It’s not really a general color that people would wear for a day in the campus, or going to the mall. You can though, if you choose the right pieces for it. Other than going for a two-piece or a dress, a red graphic t-shirt would do your casual look a lot better. Pairing it with a red pants or shorts, red sneakers and a little red sling bag. You’ve got yourself a red to toe look for the day.

 

Merah lebih sering disebut sebagai warna yang formal, warna yang dipakai untuk ke acara pernikahan atau dinner bersama keluarga. Merah bukan warna yang umum untuk dipakai ke kampus atau untuk jalan – jalan ke mall. Namun, kamu tetap bisa memakai warna merah untuk sehari – hari kalau kamu bisa memilih piece yang tepat. Dari pada memilih two-piece atau dress, untuk hari – hari yang casual kamu bisa memilih graphic t-shirt berwarna merah dan memadukan nya dengan celana atau celana pendek merah, sneakers merah dan tas selempang kecil berwarna merah. Dengan begitu, kamu bisa memakai trend red to toe untuk sehari – hari deh.

 

 

 Silk Shirts

2e013619a15af796613209a2dc2d8881.jpg (82 KB)

 

The one fashion item that has been everywhere, and will stay everywhere for these few months ahead is silk shirt. Starting from the silk pajamas trend, the silk shirt rises up to the stylist and fashionable world like never before. Now pretty much almost every high street or fast fashion store have their version of silk shirt. From the short sleeves one, the long sleeves one, with every color and every pattern possible.

 

It could be a bit tricky to style this trend. If you do not pair it right you would end up looking like you tried to rock your pajamas shirt but failed miserably. My advice in rocking this trend is to pair them with more sophisticated or clean-cut pieces like a pair of chino pants for instance. You do not want to mix your silk shirts with your sweatpants. Unless, you’re going for the “I just woke up” look. Then that would be perfect.

 

Salah satu fashion item yang ada dimana – mana, dan akan tetap selalu ada dimana – mana di beberapa bulan ke depan adalah silk shirt. Di mulai dari trend silk pajamas, perlahan – lahan silk shirt mulai lahir di dunia fashionable dan stylish ini. Dan sekarang, hampir di semua toko – toko retail fashion pasti memiliki silk shirt versinya masing – masing. Mulai dari lengan pendek, lengan panjang, dengan berbagai warna dan pola.

 

Memang trend ini agak sedikit tricky untuk dipakai. Kalau kamu salah dalam memadukannya, kamu malah akan terlihat seperti memakai baju piyama untuk pergi dan gagal total. Lebih baik kamu memadukan silk shirt mu dengan pieces yang lebih sophisticated seperti celana chino misalnya. Jangan pernah memadukan silk shirt dengan sweatpants. Kecuali memang kamu ingin terlihat seperti baru bangun tidur. Kalau begitu sih, tidak akan jadi masalah.

 

6f428cf50174256e31aa36d584d1cf58.jpg (93 KB)

aimee_song_of_style_ganni_top_chanel_heels_ag_jeans_chloe_bag-1.jpg (649 KB)

 

If you do not feel like going sophisticated, jeans would always be the safest answer. Since it is still casual, yet it is not too laid back. So it would still elevate the silk shirt and won’t make them look a lot like a sleepwear. Other than that, choosing a unique take on your silk shirt could also cloud the sleepwear vibes on silk shirt. For example, this silk shirt with fringes on them would be the perfect take on rocking not only the silk shirt trend, but also the fringe trend for this fall. Win – win!

 

Kalau kamu tidak ingin terlihat terlalu sophisticated, jeans bisa menjadi pilihan paling aman. Karena jeans masih terlihat casual tapi tidak terlalu santai, jeans ini bisa membuat silk shirt mu terlihat lebih rapih untuk dipakai keluar rumah. Selain itu, kamu juga bisa memilih model silk shirt yang lebih unik sehingga tidak terlihat seperti baju tidur. Contohnya, silk shirt dengan fringe. Dengan memakai silk shirt ini, kamu tidak hanya memakai trend silk shirt tapi juga trend fringe yang sedang booming loh! Win – win deh!

 

 

Puffer Jackets

0889284138be6a0f3e349eb0e7f8ddfe.jpg (88 KB)

 

Last year people fell madly in love with bomber jacket. Literally everyone, from male to female, from a kid to an adult, everybody must have a bomber jacket of some sort in their closet. And this year, it’s time for puffer jacket to take its place in your closet. Puffer jacket will definitely be the next big thing for this year and all of next year. This picture of A$AP Rocky wearing a puffer vest proofs it all. So what are you waiting for? Get your own right now, before everyone realizes and start wearing it. You’d want to be first right?

 

Tahun lalu semua orang jatuh cinta dengan jaket bomber. Benar – benar semua orang, mulai dari laki – laki hingga pempuan, anak kecil hingga orang dewasa pasti punya setidaknya satu jaket bomber di lemari mereka. Dan tahun ini, sudah waktunya bagi kalian untuk jatuh cinta pula dengan jaket puffer. Jaket puffer akan menjadi trend besar tahun ini dan juga tahun depan. Foto A$AP Rocky memakai vest puffer ini jadi buktinya. So, apalagi yang kamu tunggu – tunggu? Pakai trend ini sebelum orang – orang ikut memakai trend ini. Pastinya kamu mau jadi yang pertama kan?

 

f4c2d683025b32c2e06d360322ef0b99.jpg (88 KB)

e387ebc1ed663b336d09e12c91de354d.jpg (64 KB)

 

Well, after getting your own puffer jacket, what you’d probably want to know is how to style it. Puffer jacket is not a basic item, it is surely a trendy item and it would be a statement on your outfit. So the smart choice is to keep everything simple and not to over do it. Matching your puffer jacket with your track pants like what A$AP Rocky did could be a great choice. Or if you want to go feminine, before pairing your puffer jacket with a lace shirt or a skirt, make sure that your puffer jacket has a feminine touch on them so it would go well with your feminine look. Like a touch of pink on the inside of your puffer jacket, or go with pastel color puffer. 

 

Nah setelah punya jaket puffer, yang kamu harus cari tau sekarang adalah bagaimana cara men-style jaket puffer. jaket puffer bukan suatu basic item, pastinya jaket puffer merupakan suatu statement dalam outfit. Jadi pilihan yang tepat dalam men-style statement item adalah dengan memakai item – item yang lebih simple. Cara A$AP Rocky memadukan vest puffer nya dengan matching track pants bisa banget kamu ikuti. Atau kalau kamu ingin terlihat lebih feminim, pastikan bahwa jaket puffer mu memiliki sentuhan feminim juga. Misalnya sentuhan warna pink pada bagian dalam jaket puffer mu, atau pilih jaket puffer dengan warna pastel.

 

 

Picture from Pinterest.

Written by: Feybien Ramayanti